Patchwork- och vintagemattor

Här ser du några av våra fantastiska pearlmattor och bambusilkesmattor. Alla våra mattor är unika och handgjorda. Scrolla neråt för att läsa mer! Det finns en filtreringsfunktion som gör det lättare att hitta. Alla tillgängliga mattor finns i vårt showroom.

Mattor

För oss är kvalitén det viktigaste, därför har det tagit oss lång tid att hitta mattor som vi känner att vi vill sälja. Varenda matta är vald med stor omsorg. Sweef säljer den högsta kvalitén på mattor till marknadens lägsta pris.

Våra persiska mattor

Våra handknutna mattor bär med sig en historia. De är tillverkade av äldre handknutna mattor från olika distrikt i Iran och mattorna har använts mellan 40 och 100 år. De begagnade mattorna samlas ihop, tvättas ordentligt och avfärgas med hjälp av solen samt hård tvätt. Därefter färgas dem innan de slutligen klipps i olika storlekar för att slutligen sys ihop igen. Varje handknuten patchworkmatta är alltså unik i färg, mönster och patina. Det kan även skilja upp till 3 cm i bredd och längd mellan olika exemplar. De starka handsydda skarvarna gör att mattan helt saknar limfogar. Patchworkmattornas popularitet har ökat enormt under de senaste åren och är idag den starkaste trenden på mattmarknaden. Till en början var mattorna mycket dyra. Priset har därefter kommit ner. Sweef säljer den högsta kvalitén på mattor till marknadens lägsta pris.

Patchworkmattor och vintagemattor

Vi säljer flera olika typer av mattor. Patchworkmatta är den äldsta varianten i vårt sortiment – en klassisk patchworkmatta som finns i åtta olika färgkombinationer. Vi säljer tillhörande patchwork kuddar i samma stil och material. Vintagematta är en äkta persisk matta som tvättats och färgats om i oftast knalliga färger. Vi har också en variant som kallas patchwork/vintage-mix och är precis som det låter – en vintagematta med inslag av enstaka färgstarka patchworkdelar. 

Besök oss, besök oss, besök oss!

Vi säljer inte bara våra mattor online – de finns även att se och köpa direkt i vårt showroom. Det är ett smidigt sätt om man verkligen vill garantera att mattan ser ut precis som man önskar, eftersom alla våra mattor är unika och skiljer sig en del från varandra. Helhetsintrycket är lika men två mattor bredvid varandra har tydliga skillnader, även då de är i samma färg. Det är ofta svårt att förstå hur snygga våra mattor är utan att komma och se dem. De är som konstverk och det är riktigt kul (men svårt) att välja ut vilken matta man vill ha.

 

Prisvärd Kvalitet

Prisvärd Kvalitet

  • Noga utvalda möbler
  • 2 års Produktgaranti
  • Bäst deal inom möbler
Läs mer
Tryggt & Säkert

Tryggt & Säkert

  • Nöjda kunder
  • Trygg E-Handels Certifierad
  • Betala efter leverans
Läs mer
Snabb leverans

Snabb leverans

  • Hem från en dag
  • Hämta själv på lagret
  • Tidbestämd leverans i Sthlm
Läs mer